Viața e prea scurtă pentru a nu călători

Octombrie 2010. O ploaie deasă și vânt cât cuprinde. Era o zi mohorâtă de toamnă. Noi însă zâmbeam, vedeam doar partea plină a paharului: era prima noastră călătorie pe care o făceam în afara granițelor.

Străzi ordonate și căsuțe cochete așezate în linie, mai multe biciclete decât mașini pe străzi, bărcuțe ce plutesc pe canalele de apă care străbat orașul și…un miros specific de prăjiturele. Ați aterizat deja proabail alături de noi cu gândul în Amsterdam.

Ei bine, așa cum prima iubire nu se uită niciodată, la fel și pentru noi, prima călătorie va rămâne întipărită în minte toata viața.

La acel moment eram încă pe băncile facultății și, deși nu aveam joburi, visam deja că putem vizita toată lumea și nimic nu ne poate sta în cale. Iar atunci când îți dorești ceva din plin, parcă tot universul conspiră în aceeași direcție. Așa au trecut 8 ani de călătorii de neuitat, în care am ajuns în peste 45 de țări, am cunoscut oameni, obiceiuri și culturi inedite de care aflasem doar de prin documentare. Și, cel mai important, de fiecare dată, ne întorceam cu bagajul mai plin, însă nu de suveniruri, ci de amintiri pentru o viață.

Pentru noi, călătoriile înseamnă explorări de noi orizonturi, sunt adevărate lecții de viață și nimic nu poate să ne entuziasmeze mai mult decât să așteptăm și să descoperim ce are de oferit următoare destinație. De aici ne vine inspirația și energia de a ne autodepăși zilnic.

Dacă ar fi să împărtășim câteva din lecțiile învățate, am putea enumera fără a clipi trei dintre ele:

  • Lumea nu este pictată în alb sau negru. Fericirea și felul în care ne simțim sunt date de context și de percepția noastră subiectivă. Am văzut mai mulți oameni zâmbitori și fericiți prin favelele din Rio Janeiro decât am văzut în centrul financiar al Londrei sau între zgârie-norii din Hong Kong.
  • Nu există o rețetă sau o singură cale pentru fericire. Adesea, unele etape ale vieții cum ar fi mersul la facultate, angajatul într-o companie prestigioasă, întemeierea unei familii, par ca sunt bătute în cuie. Însă realitatea este că avem mai multe opțiuni decât ne imaginăm, iar viața noastră nu trebuie să urmeze drumul clasic și sigur. Vorba aia, dacă mergi pe aceleași căi bătătorite, nu te aștepta să ai rezultate diferite. Cine spune că nu poți fi de succes dacă biroul tău timp de un an zile este pe o plajă din America de Sud?
  • Fiecare colțișor de lume are propria sa poveste și din fiecare cultură poți lua câte ceva bun. De la nordici poți învăța că nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării, latinii își trăiesc viața cu zâmbetul pe buze și indiferent de probleme, nu uită să danseze în stradă, chinezii ne arată cât de importantă este forța unității, iar cei din țările arabe ne demonstrează ce înseamnă ospitalitatea cu adevărat. Dacă reușești să iei din fiecare țară pe care o vezi câte ceva bun, deja ești mult mai bogat!

Noi suntem Anda și Ionuț, un cuplu de 29 de ani. De la 9 la 6 ne găsiți la birou, iar după, avem grijă de marea noastră sursă de inspirație, călătoriile. Când nu suntem prin lume, fie planificăm următoarea vacanță răsfoind primele 30 de pagini de pe Google, fie scriem povești și sfaturi din călătorii pe blogul nostru Travelship.ro sau povestim cu prietenii apropiați.

Viața e prea scurtă pentru a nu călători, așa că vă urăm să fiți niște exploratori neobosiți! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *