Nona Trif … despre cum a apărut Barre-ul în România

Mă numesc Nona Trif și mi-am găsit pasiunea vieții în Barre Fitness. Acest antrenament m-a cucerit prin specificul său puternic, elegant și feminin. L-am descoperit din întâmplare în anul 2015 când am acceptat să predau o clasă pentru senioare. Clasa se desfășura într-o sală dotată cu bare de balet. Încercând să ofer exerciții cât mai sigure, am modificat antrenamentul specific într-unul cu susținere pe bara de balet. Așa mi-a venit ideea de a căuta existența unui antrenament de fitness similar. Mare mi-a fost uimirea să descopăr Barre-ul, că nu există instructori de Barre în România și că aș putea deveni primul instructor de Barre din țară.

Barre-ul m-a schimbat incredibil de mult, prin provocările pe care le-am înfruntat în promovarea lui, în realizarea centrului sportiv din Brașov, Barre Fitness AcademyTM; prin satisfacțiile primite în urma claselor, a cursurilor pentru instructori de Barre și a oamenilor fericiți care au cunoscut Barre-ul.

Ce este, mai exact, Barre-ul?

Barre-ul este o rutină de antrenament bazată pe tehnică posturală, micropulsații și izometrie, fuzionând elegant și intens elemente de bază din balet, kinetotarapie și pilates. Barre-ul a luat naștere în 1940, în Germania, într-un centru de reabilitare medical destinat recuperării persoanelor accidentate.

Foarte important, Barre-ul nu reprezintă nici pe departe setul de reguli stricte sau rigoarea figurilor executate în balet. Poate fi practicat de oricine, iar exercițiile se pot adapta în funcție de afecțiunea medicală semnalată, starea de gravitate sau nivelul de fitness. Exercitiile de Barre se bazează în primul rând pe rezistența opusă de greutatea propriului corp, iar mișcările întăresc continuu stabilitatea și echilibrul corporal, astfel încât scopul este obținerea unui corp de dansatoare, puternic, bine definit și grațios.

Care este tipul de clientelă interesat de Barre și cui îi sunt recomandate clasele de Barre?

Antrenamentul de Barre presupune o selecție de clientelă în sine, prin specificul său elegant și feminin. Astfel că avem, în principal, femei cu un anumit statut social, care doresc un mediu de fitness intim, liniștit, un antrenament intens, dar cu rezultate rapide. Aș putea spune că vorbim despre femei puternice și feminine.

Care este atmosfera la o clasă de Barre prin comparație cu atmosfera de la clasele din sălile de fitness tradiționale?

Atmosfera este elegantă, înălțătoare. Se transpiră intens cu capul sus și cu multă atitudine. Muzica dinamică ambientală, exercițiile specifice și posturile înalte au și un puternic impact din punct de vedere psihologic.

Am primit cu bucurie mărturii asupra aportului foarte important pe care l-am avut în depășirea unor depresii.

În general alegem să participăm la o clasă în funcție de rezultatele scontate. Care sunt beneficiile claselor de Barre?

Rezultatele constau în corectarea posturala, în ridicarea mușchilor fesieri, în drenajul limfatic, reducerea celulitei și o tonifiere generală foarte bună. Clientele care participă în mod regulat la clasă au observat rezultate în doar o lună de zile, în special zona abdomenului și a coapselor. Barre-ul îți stimulează deasemeni metabolismul, ceea ce ajută la reechilibrarea arderilor calorice, acolo unde este cazul, la arderea grăsimilor nedorite, iar rezultatul este scăderea riscului de obezitate și diabet.

Cum poți deveni instructor de barre?

Dacă îți dorești să devii Instructor de Barre, poți să ne contactezi și să îți programezi cursul. Organizăm cursuri atât în cadrul Academiei, cât și în diverse orașe din țară, la formarea unei grupe. Cursul de instructor Barre este foarte complex, iar datorită antrenamentului izometric necesită rezistență fizică bună, așadar se adresează instructorilor cu experiență, care doresc să aducă în cariera lor un antrenemant nou, să ofere clienților mai mult, și de ce nu, să fie primii instructori de Barre din orașele lor.

Mesaj pentru iubitorii de Barre.

Am mare încredere că acest antrenament va deveni foarte popular în următorii ani și în Romania, așa cum a devenit o adevarată obsesie în Statele Unite. Barre-ul este în prezent cel mai popular antrenament de fitness în Statele Unite și cel mai nou în România

De ce acest trend a devenit atât de popular și a câștigat adepți chiar și printre celebrități ca Madonna?

Un mare motiv este că a dat rezultate, prin consecvență și Alimentație adaptată femeii moderne, active, participanții obțin un corp tonifiat de dansatoare.

Dacă îți place să te simți puternică, dar feminină, încearcă Barre-ul și te vei îndrăgosti de acest sport. Noi îl iubim pe zi ce trece mai mult, visăm Barre, respirăm Barre, trăim Barre și, evident, arătăm Barre – mușchi feminini, puternici, lungi, picioare și mișcări pline de grație.

Încearcă-l și vei simți pe propria piele intensitatea acestui minunat antrenament.

 

Cu drag,

Nona Trif

Fondator Barre Fitness AcademyTM

www.barre-academy.ro

Facebook: Barre Fitness Academy

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *