Crostini cu brânză de capră

Ingrediente

  • 150 g cremă de brânză de capră-Grace
  • o baghetă
  • o ceapă galbenă
  • miez de nucă
  • 2 linguri miere
  • cremă de oțet balsamic
  • 3 linguri zahăr
  • mentă proaspătă
  • ulei de măsline
  • 10 g unt
  • sare
  • piper

Amestecă crema de brânză de capră cu o lingură de miere de albine, sare, piper și mentă proaspătă tocată mărunt, și lasă la rece până în momentul montării.

Taie bagheta în felii potrivite, așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt presară puțină sare și stropește cu ulei de măsline.
Dă tava la cuptorul preâncălzit la 200 grade C până se rumenesc frumos și lasă-le să se răcească.
Călește ceapa tăiată jullien în unt, ulei de măsline, miere și o lingură de cremă de oțet balsamic până se înmoaie.
În altă cratiță pune zahărul la caramelizat, iar când s-a aurit adaugă miezul de nucă și amestecă ușor cât să îl cuprindă zahărul. Răstoarnă nuca pe o tavă de inox unsă cu puțin ulei sau unt iar după răcire se desfac în bucăți cât mai întregi posibil.

Unge feliile de baghetă cu cremă de brânză și adaugă ceapa și nuca caramelizate. Stropește cu puțină cremă de oțet balsamic și decorează cu frunze de mentă proaspătă.
Combinația este una deosebită iar brânza de capră se îmbină perfect cu dulcele din ceapa și nuca caramelizată.

Rețetă testată de Bucătăresele Vesele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *