Ingrediente:
4 banane bine coapte
2 smochine mari
250 g făină
50 ml ulei de floarea soarelui
50 g zahăr brun
O linguriță esență de vanilie
50 g cremă de brânză de capră Grace by Delaco
10 g praf de copt
1 linguriță scorțișoară
Un praf de nucșoară
Un praf de ghimbir pudră
Pentru crema de deasupra aveți nevoie de:
100g Grace cremă de brânză de capră
100g ciocolată albă
100g mascarpone
2 smochine proaspete
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 °C și pasați bananele cu o furculiță. Dacă bananele sunt coapte, gustul desertului va fi mai intens. Adăugați smochinele fără coajă, amestecați-le cu bananele, apoi adăugați uleiul, esența de vanilie, crema de brânză Grace și zahărul și omogenizați. Separat, amestecați într-un bol făina cu praful de copt, un vârf de sare, scorțișoara, nucșoara și ghimbirul, cerneți ingredientele uscate și adăugați-le peste ingredientele umede. Încorporați cu ajutorul unei spatule până ce aveți un amestec omogen. Tapetați o formă mică de chec cu o foaie de copt și unt. Turnați compoziția în formă și dați la cuptor pentru aproximativ o oră, verificați dacă este gata după 50 de minute. Dacă trece testul cu scobitoarea, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Pentru crema de ornat, lăsați la temperatura camerei crema de brânză Grace și mascarponele. Topiți la abur ciocolata și lăsați-o să se răcească câteva minute. Adăugați treptat crema de brânză Grace peste și omogenizați cu ajutorul unui tel, adăugați apoi mascarpone, la fel, treptat și omogenizați cu telul. Odată ce checul s-a răcit puneți deasupra crema și ornați cu smochine proaspete. Enjoy!
Rețetă testată de Pancakeplanet.