Tort duo chocolat

Dacă iubești și ciocolata și crema de brânză, atunci acest tort cu siguranță va deveni desertul tău preferat pentru ocazii speciale. Fiecare minut de preparare va fi răsplătit din plin la final, crede-ne pe cuvânt! Ce zici, încercăm?

Ingrediente blat
1 ou
50ml lapte
50ml ulei
50ml apă fierbinte
100g zahăr pudră
30g cacao
80g făină
5g praf de copt
1 linguriță esență cafea

Ingrediente – Cremă de ciocolată neagra
100g ciocolată neagră 75% cacao
150ml frișcă lichidă
75g cremă de brânză Delaco Grace cu smântână
1 lingură zahăr pudră
6g gelatină

Ingrediente – Cremă de ciocolată cu lapte
100g ciocolată cu lapte
150ml frișcă lichidă-(rece)
75g cremă de brânză Delaco Grace cu smântână (rece)
1 lingură zahăr pudră
6g gelatină

Décor
bomboane de ciocolată
zmeură proaspătă

Mod de preparare Blat de tort

  1. Mixează până la omogenizare oul, laptele, apa, uleiul , zahărul și esența de cafea
  2. Adaugă cacao, făina și praful de copt cernute prin sită
  3. Omogenizează cu o spatulă și toarnă într-o formă detașabilă de tort tapetată cu hartie de copt.
  4. Lasă la copt în cuptorul  preîncălzit la 180 grade C  timp de 13-14 min.
  5. După ce s-a răcit îndepărtează hârtia de la bază și așează în aceeași formă cu baza în sus.

Preparare cremă

  1. Topește ciocolata neagră pe baie de aburi și lasă la răcit
  2. Înmoaie gelatina în 30ml de apă rece timp de 5min și apoi topește-o pe baie de aburi
  3. Mixează crema de brânză împreună cu frișca și zahărul pudră până capătă consistență și încorporează apoi gelatina
  4. Adaugă crema de brânză peste ciocolata topită și încorporează cu o spatulă cu mișcări ușoare.

Repetă procedeul și pentru crema de ciocolată la lapte.

Asamblare- Tort

  1. Pune crema de ciocolată neagră peste blatul din formă și dă la rece până se întărește puțin
  2. Adaugă a doua cremă peste stratul de cremă din ciocolată neagră care s-a întărit și lasă la frigider pentru 1-2 ore.
  3. Deși pare complicat, nu e 😉. Încălzește lateralele formei cu un uscător de păr, trece ușor pe margine cu un cuțit, apoi îndepărtează inelul formei și așează pe un platou.
  4. Decorează după preferință și folosește un cuțit încălzit pentru porționare

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *