Mille feuille cu fructe

Dacă vă întrebați cum arată grația în bucătărie, acest desert este exemplul perfect! Foi crocante de foietaj, fructe proaspete si cremă de brânză fină combinate în cel mai elegant și savuros desert.

250g aluat foietaj proaspăt
1 lingură zahăr pudră

Cremă:
150g cremă de brânză cu smântână Grace
100ml smântână pentru frișcă rece
o lingură zahăr pudră
semințe din păstaie de vanilie

Decor:
căpșuni, mango
zahăr pudră

Mai întâi pregătește foile din aluat foietaj decupând dreptunghiuri egale de 12/5cm
Așează-le în tavă pe hârtie de copt, presară cu zahăr pudră și pune deasupra încă o foaie de hârtie de copt.
Peste foaia de copt pune încă o tavă astfel încât să o acopere în totalitate astfel încât aluatul să nu crească la coacere.
Introdu în cuptorul preâncălzit la 180 grade C până ce aluatul începe să se rumenească.
Îndepărtează tava și foaia de hârtie de copt de deasupra, și lasă să se caramelizeze ușor zahărul pudră
Pune crema de brânză cu smântână într-un castron, adaugă smântâna pentru frișcă, semințele din păstaia de vanilie și zahărul pudră, și mixează la putere mare până ce crema capătă consistență și devine pufoasă.
Cu ajutorul unui pos cu vârf rotund, toarnă crema pe fiecare fâșie de foietaj.
Formează prăjitura punând suprapus câte trei foi.
Decorează cu fructe proaspete și pudrează cu zahăr.

Cu siguranță acest desert va fi vrednic de toată lauda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *