Fursecuri cu cremă de brânză și lămâie

Tu ai încercat până acum să adaugi cremă de brânză în compoziția de biscuiți sau fursecuri? Dacă nu, atunci trebuie să încerci rețeta asta. Vei obține cele mai moi și fine fursecuri.

110g unt (peste 80% grăsime)
120g Grace cu smântână
200g zahăr
1 ou
zeama de la 1 lămâie mică
vanilie
1/2 linguriță praf de copt bio
230g făină
2 linguri amidon din porumb

Mixează întâi crema de brânză și untul până obții o cremă fină.
Adaugă oul și vanilia și amestecă până la omogenizare, și adaugă zeama de lămâie.
La final încorporează treptat făina, amestecată cu praful de copt. Vei obține un aluat foarte moale și lipicios. Înfășoară vasul foarte bine în folie de plastic și bagă-l la frigider pentru cca 2 ore sau până când aluatul se întărește suficient încât să poată fi modelat.

Odată întărit, aluatul va rămâne tot lipicios, așa că este necesar sa pudrezi mâinile cu făină atunci când lucrezi cu el.

Modelează fursecurile cu ajutorul unei lingurițe luând câte aproximativ 25-30g de aluat și cu mâinile pudrate modelează-l în forma unei bile.

Așeză fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt lăsând un spațiu de aproximativ 2cm între ele.
Coace fursecurile la 190g C pentru aproximativ 16 minute.

Timpul de coacere variază în funcție de fiecare cuptor în parte, de aceea după ce trec 10 minute, urmărește cu atentie, și atunci când încep să se aurească pe marginile inferioare, sunt gata.

Servește fursecurile pudrate cu zahăr, alături de o ceașcă de ceai.

Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *