Cupcakes cu cireșe

Cupcakes pufoase, frosting catifelat de cremă de brânză și mult iubitele cireșe sunt ingredientele pentru un desert delicios de sezon!

Ingrediente (pentru 12 buc.):

Pentru brioșe:
220g făină
110g unt (la temperatura camerei)
200g zahăr brut din trestie
2 ouă (mari sau 3 mici – la temperatura camerei)
1 linguriță rasă praf de copt bio
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță sare neiodată
vanilie (după preferință)
230g smântână (la temperatura camerei)

Pentru cremă:
2 cutii cremă de brânză Delaco Grace cu smântână
90g zahăr pudră
60g unt (la temperatura camerei)
2 linguri dulceață de cireșe (doar lichidul, fără fructe)

Pentru glazură:
80g ciocolată neagră
2 linguri lapte
Extra:
12 cireșe proaspete

Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea și lasă-le de o parte.
Într-un vas încăpător, mixează foarte bine untul cu zahărul, și încorporează apoi smântâna, ouăle și vanilia.
Adaugă apoi treptat mixul de făină și amestecă ușor cu o paletă până când s-au încorporat toate ingredientele.
Tapetează o tavă pentru brioșe cu hârtie specială pentru copt și pune câte 1 lingură și jumătate de compoziție în fiecare compartiment.
Bagă tava în cuptorul preâncălzit la 180g C pentru 20 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Fără să îndepărtezi forma de hârtie așează-le pe un grătar să se răcească complet.

Între timp, mixează crema de brânză și untul, după care adaugă treptat zahărul pudră. La final, pune puțin lichid dintr-un borcan de dulceață de cireșe, pentru a obține o culoare frumoasă.
Păstreaz-o la frigider pentru 1 oră înainte de a o folosi.
Dacă este prea fermă după ce o scoți de la rece, amestec-o puțin și mai las-o la temperatura camerei încă 10 minute.

Pentru glazura de ciocolată, într-un bol de sticlă, rupe ciocolata în bucăți și topește-o la bain marie împreună cu laptele. Odată topită ciocolata lasa-o să se răcească înainte de asamblarea brioșelor.

Pune pe fiecare brioșă 1 lingură rasă de glazură de ciocolată, apoi crema de brânză și așează deasupra câte 1 cireașă înmuiată în ciocolată.

Să aveți poftă! 🙂

Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *