Carrot cake cheesecake

Carrot cake cheesecake este o combinație incredibilă care aduce împreună 2 deserturi delicioase: tortul de morcovi și cheesecake-ul. Se ia blatul de la primul și umplutura de la al doilea și se obține cel mai bun desert cu brânză pe care l-ai savurat vre-odată!

Ingrediente:

Cremă:
450g cremă de brânză cu smântână (la temperatura camerei)
120g zahăr brut
300g smântână (cu conținut de peste 25% grăsime, la temperatura camerei)
180g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
3 ouă (la temperatura camerei)
zeama de la 1/2 de lămâie
3linguri amidon de porumb

Pentru blat:
160g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
1 linguriță scorțișoară
80g unt topit
40g ulei de floarea soarelui
80g magiun de dovleac
110g zahăr brut melasă = 110g
100g zahar brut muscovado
2 ouă
150g morcov ras
70g merișoare deshidratate

Pentru glazura:
150g cremă de brânză rece
3 lingurițe miere
1 linguriță zeamă de lămâie
fructe pentru decor: cireșe, afine, coacăze

Amestecă într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara iar  într-un alt vas mai încăpător mixează untul topit, uleiul și zahărul. Adaugă magiunul și ouăle și amestecă încet, la viteză mică. Încorporează apoi treptat amestecul de făină în mixul de unt, iar la final adaugă morcovul ras și merișoarele.
Pentru cremă amestecă întâi zahărul cu amidonul, și adaugă crema de brânză mixât la viteză mică până ce obții o cremă fină. Amestecă apoi ouăle, unul câte unul, smântâna, iaurtul și zeama de lămâie și lasă de o parte.

Unge cu unt o formă de copt cu pereți detașabili, tapetează cu hârtie de copt la interior si cu folie de aluminiu la exterior. Pune jumătate din compoziția pentru blat și întinde uniform iar deasupra pune 8 linguri de umplutură de brânză. Pune apoi restul de compoziție pentru blat și încearcă să nivelezi ușor, astfel încât să nu amesteci cu crema de brânză. La final adaugă restul de cremă de brânză.

Coace desertul la bain marie într-o tavă încăpătoare în cuptorul preâncălzit la 180g C. Pune aproximativ 1l de apă clocotită în tavă și lasă la copt timp de 45 de minute. Micșorează temperetura la 150g C și continuă să gătești pentru încă 20 de minute. Prăjitura este gata atunci câd este închegată iar mijlocul este încă puțin moale, nu închegat complet. Oprește cuptorul si lasă prăjitura înăuntru pentru încă 1h și jumătate, fără să deschizi ușa. După ce ajunge la temperatura camerei, bagă la frigider să se închege complet.

Când s-a închegat bine, scoate cheesecake-ul din formă și galzurează cu un mix făcut din cremă de brânză, miere și zeamă de lămâie, și cu fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *